Zábavné texty
 
Kategorie
Přidáno: 11. 8. 2012 - 15:46
Darwinovy ceny jsou každoročně udělovány osobnostem, které zemřely způsobem nejvíce prokazujícím jejich stupiditu, čímž ji pomohly odstranit ze světového genofondu.

Nominováno bylo těchto devět jedinců:


1. San Jose Mercury News



Neidentifikovaný muž, který se snažil pažbou brokovnice rozbít přední sklo na autě své bývalé přítelkyně, se nešťastnou náhodou zastřelil, když brokovnice nenadále spustila a udělala mu díru do střev.


2: Kalamazoo Gazette



James Burns, 34 let, mechanik z města Alamo, Michigan, byl zabit v březnu při pokusu opravit to, co policie označila za „farmářský náklaďáček”. Burns přiměl svého přítele, aby řídil náklaďák po dálnici, zatímco Burns visel na podvozku, aby zjistil zdroj nepříjemných zvuků. Jeho oblečení se však patrně na něčem zachytilo, a jeho přítel jej našel „namotaného na nápravě”.


3. Hickory Daily Record



Ken Charles Barger, 47 let, se nešťastnou náhodou zastřelil v prosinci v Newtonu, North Carolina. Probudilo jej vyzvánění telefonu na nočním stolku vedle postele, po kterém sáhnul, ovšem uchopil místo něj Smith & Wesson 38 Special, který vystřelil, když si jej přiložil k uchu. (Z nějakého důvodu jsou mezi nominovanými na Darwinovu cenu každoročně silně zastoupení obyvatelé jižních států U. S.)


4. UPI, Toronto



Policie oznámila, že právník, který předváděl bezpečnost oken v mrakodrapu v centru Toronta, rozbil ramenem sklo okna ve 24. patře a po pádu zemřel. Mluvčí policie uvedl, že Garry Hoy, 39 let, spadl na nádvoří Toronto Dominion Bank Tower v pátek ráno, když vysvětloval bezpečnost oken exkurzi studentů práv. Podle policejních zpráv Hoy již v minulosti tyto demostrace bezpečnosti prováděl. Peter Lawson, spolumajitel společnosti Holden Day, řekl novinám Toronto Sun, že Hoy byl „jedním z nejlepších a nejbystřejších” z 200 členů právnické asociace. (Rádi vidíme, že se do hry o Darwinovu cenu zapojují i další kanadské provincie, dříve ji zastupovaly především Maritimes.)


5. Bloomberg News Service



Příšerná strava a omezená cirkulace vzduchu jsou uváděny jako příčina smrti muže, který se měl stát obětí vlastních zažívacích plynů. Na jeho těle nebyly nalezeny žádné stopy, a pitva prokázala obrovské množství metanu v těle oběti. Jeho strava sestávala především z fazolí a zelí (a několika dalších podobných věcí). Muž se otrávil jedovatými plyny, které sám produkoval. Pokud by měl otevřená okna, nebyly by pravděpodobně smrtelné, ale muž spal v téměř vzduchotěsné ložnici. Podle článku to „byl velký muž s velkým potenciálem pro vytváření těchto smrtících plynů”. Třem ze záchranců se udělalo špatně, jeden musel být hospitalizován.


6. The News of the Weird



Michael Anderson Godwin se zapsal do News of the Weird posmrtně. Strávil několik let v jihokarolinském vězení čekáním na elektrické křeslo za prokázané vraždy. Trest mu byl nakonec zmírněn na doživotí. Avšak když seděl na kovové toaletě ve své cele a pokoušel se svépomocí opravit svou malou televizi, kousl do drátu pod napětím a byl zabit následným zkratem. (Zástupci Karoliny jsou v naší soutěži trvalkami.)


7. The Indianapolis Star



Pravděpodobně cigaretový zapalovač spustil osudnou explozi v Dunkirku, Indiana. Muž z Jay County, který použil zapalovač, aby zkontroloval nabití zbraně, byl zabit v pondělí, když zbraň vystřelila do jeho obličeje, uvedl šerifův vyšetřovatel. Gregory David Pryor, 19 let, zemřel ve vesnickém domě svých rodičů v Dunkirku přibližně v půl dvanácté dopoledne. Vyšetřovatelé sdělili, že Pryor čistil hlaveň zbraně kalibru 54, která nestřílela podle očekávání. Použil zapalovače, aby se podíval do odpalovacího prostoru, když se náhle střelný prach vzňal.


8. Reuters, Mississauga, Ontario



Muž, který čistil ptačí krmítko na balkóně svého bytu, uklouzl a zabil se pádem z 23. patra. Stefan Macko, 25 let, stál na kolečkovém křesle, když se nehoda stala, jak oznámil inspektor D’Arcy Honer z regionálního ředitelství policie v Peelu. „Zdá se, že křeslo ujelo, a on přepadl u balkónu,” řekl Honer. (Další zápis z Ontaria, stěhují se tam snad lidi z Maritimes?)


A konečně - vítěz! North Carolina Democrat Gazette



Dva místní muži byli zraněni, když jejich pickup opustil silnici a narazil do stromu poblíž Cotton Patche na státní silnici 38 v pondělí po ránu. Zástupce Woodruff County, Dovey Snyder oznámil událost krátce po pondělní půlnoci.

Thuston Poole, 33 let, z Des Arc a Billy Ray Wallis, 38 let, z Little Rock, se vraceli oblačnou nocí do Des Arc z „lovu žab”, když Pooleho pickupu selhala světla. Oba muži se shodli na tom, že postaršímu pickupu vyhořela pojistka světel. Neměli po ruce náhradní pojistku, ale Wallis si všimnul, že náboj do jeho pistole kalibru .22 se svou velikostí dokonale hodil do objímky pojisky, která byla umístěna vedle sloupku řízení. Po instalaci náboje na místo pojistky světla opět začala pracovat.

Muži pokračovali na východ k mostu na White River. Po ujetí přibližně 35 kilometrů, a těsně před překročením řeky, se náboj pravděpodobně přehřál, vystřelil a zasáhl Poolovy genitálie. Vůz se stočil ostře do prava, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Poole utrpěl jen drobné oděrky a škrábance, ale potřeboval rozsáhlou operaci, při které se podařilo zachovat jeho genitálie, které však již nikdy nebudou plnit jejich zamýšlenou funkci. Wallis utrpěl zlomeninu klíční kosti, byl ošetřen a propuštěn.

„Díky bohu, že jsme ještě nebyli na tom mostě, když si Thuston ustřelil koule, jinak jsme mohli být oba mrtví,” prohlásil Wallis.

„Jsem vojákem deset let, ale tohle vidím poprvé. Nemohu uvěřit tomu, že tihle dva přiznali, jak se to stalo,” řekl Snyder.

Když byla zpravena o nehodě, zeptala se Pooleova žena Lavinia, kolik žab chlapi ulovili, a jestli je někdo může vyzvednout z vraku.

(Ačkoliv Poole a Wallis nezemřeli v důsledku své stupidity, jak požadují oficiální pravidla Darwinovy ceny, můžeme argumentovat, že Poole splnil podmínky, když se fakticky i jako přeživší vyřadil z genofondu lidstva.)

Perličky a kuriozity

»

Různé

| Délka: 5871 znaků | Posláno: 31x | Známka: 2,74 od 27 lidí | ID: 55186 | Filtr obsahu: lechtivé, sprosté | Stav: zveřejněné
POSLAT NA E-MAIL VODAFONE T-MOBILE O2 SLOVENSKO OHODNOCENO
To se mi líbí Sdílet na Facebooku
Web používá cookies. OK Info